Hiilisiikasalaatti
hiilisiikaa
5 keitettyä perunaa
100 g tuoretta pinaattia
persiljaa
1 punasipuli
4 rkl kapriksia
Kastike
3 rkl sitruunan mehua
1 rkl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
hyppysellinen timjamia, oreganoa ja rosmariinia
Keitetään kiinteät perunat ja nostetaan jäähtymään. Pestään pinaatti ja leikataan paksuimmat ruodit pois. Sekoitetaan kastike sitruunan mehusta, hunajasta, oliiviöljystä, balsamicosta ja maustetaan. Viipaloidaan perunat ja pilkotaan punasipuli ohuiksi renkaiksi. Poistetaan siiasta ruodot ja revitään sopiviksi paloiksi. Kasataan lopulta annos raaka-aineista lautaselle, valutetaan kastiketta päälle ja koristellaan persiljalla.
Katkarapupossu![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3FBQikTAwDl7QEAQiWUSo8K7B85qkyRyUnJBzlXDa53JvlpBv0SEdvg__A-L8tuZOmyDoIPMVHkRxIi6C6j9y4YYfckRcZtkEwpJNXlGKgZs0rnmgkFPBoYdFOS4B8p5IeGlqDVzBUlE/s320/possu_8440.jpg)
200 g isoja katkarapuja
300 g possun filettä
2 dl ruokakermaa
1 tlk tomaattimurskaa
chiliä
persiljaa
ruohosipulia
korianteria
oliiviöljyä
leipää
Leikataan possu ohuiksi suikaleiksi. Paistetaan oliiviöljyllä kasarissa 4-5 minuuttia. Lisätään perään kerma ja tomaattimurska, ja haudutellaan matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisätään chili, korianteri ja persilja, sekä ravut. Haudutetaan vielä 1-2 minuuttia jotta ravut kuumenee. Asetetaan tarjolle syville lautasille tuoreen leipäviipaleen kanssa ja koristellaan persijljalla ja ruohosipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti