lauantai 1. tammikuuta 2011

Hiilisiikasalaattia ja katkarapupossua

Dokumentoitujen reseptien siirtäminen sivuille on vakiintunut näemmä noin pariin kuukauteen, joten miksi siis rikkoa perinnettä. Eli loka-marraskuussa tehtiin seuraavanlaista ylöskirjaamisen arvoista pöperöä. Alkuperäiseen salaattiin olisi kuulunut savusilakoita, mutta jälkeenpäin sanottuna onneksi näitä ei lähikaupasta silloin löytynyt. Olikin täysin päässyt unohtumaan kuinka mahtavaa hiilisiika onkaan!

Hiilisiikasalaatti

hiilisiikaa
5 keitettyä perunaa

100 g tuoretta pinaattia

persiljaa

1 punasipuli

4 rkl kapriksia


Kastike


3 rkl sitruunan mehua

1 rkl hunajaa

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl balsamicoa

hyppysellinen timjamia, oreganoa ja rosmariinia

Keitetään kiinteät perunat ja nostetaan jäähtymään. Pestään pinaatti ja leikataan paksuimmat ruodit pois. Sekoitetaan kastike sitruunan mehusta, hunajasta, oliiviöljystä, balsamicosta ja maustetaan. Viipaloidaan perunat ja pilkotaan punasipuli ohuiksi renkaiksi. Poistetaan siiasta ruodot ja revitään sopiviksi paloiksi. Kasataan lopulta annos raaka-aineista lautaselle, valutetaan kastiketta päälle ja koristellaan persiljalla.

Katkarapupossu

200 g isoja katkarapuja

300 g possun filettä
2 dl ruokakermaa

1 tlk tomaattimurskaa

chiliä

persiljaa

ruohosipulia

korianteria

oliiviöljyä


leipää


Leikataan possu ohuiksi suikaleiksi. Paistetaan oliiviöljyllä kasarissa 4-5 minuuttia. Lisätään perään kerma ja tomaattimurska, ja haudutellaan matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisätään chili, korianteri ja persilja, sekä ravut. Haudutetaan vielä 1-2 minuuttia jotta ravut kuumenee. Asetetaan tarjolle syville lautasille tuoreen leipäviipaleen kanssa ja koristellaan persijljalla ja ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti