lauantai 5. maaliskuuta 2011

Kuhaa ja muusia kapris-mantelitahnalla

Talven kääntyessä vihdoin kevääksi kirjoitellaan auki vielä muistissa olevat kuhareseptit. Kohtapuolin tuttujen verkot nostetaan taas varastoon jäiden alta joten kalaruokien valmistus tullee valitettavasti taas hieman harvenemaan. Noh, grillikausihan se sieltä toisaalta kohta jo taas kolkutteleekin ovella.

Kuhaa ja muusia kapriksilla ja manteleilla höystettynä (sovellettu kirjasta Herkutellaan kalalla)

kuhaa fileenä

1 muna

korppujauhoja

suolaa ja pippuria

1 tl paprikaa

0,5 tl timjamia


sitruunanmehua
ja kuorta
2 rkl mantelilastuja

2 rkl kapriksia


Kastike

2 rkl voita

2 rkl jauhoja

3 dl kalalientä

2 keltuaista

2 rkl valkoviiniä

1 rkl sitruunan mehua

0,5 dl kermaa


Tarjottaessa kuha peruna-kevätsipulimuusin kera, kuoritaan ensin perunat ja laitetaan kiehumaan. Paneroidaan seuraavaksi ruodottomat kuhafileet kastamalla ensin vehnäjauhoihin, sitten vatkattuun munaan ja lopuksi suolalla maustettuun korppujauhoon.

Perunoiden kiehuessa tehdään lisuke kalalle paistetamalla manteleita kuivalla pannulla minuutti, lisätään sitten sekaan silputut kaprikset ja puolikkaan sitruunan mehu ja kuori, ja jatketaan paistamista pari minuuttia. Otetaan tahna liedeltä ja siirretään syrjään odottamaan.

Seuraavaksi laitetaan kastike tulille. Sulatetaan voi pannulla ja lisätään sekaan jauhot. Seutaavaksi sekaan kalaliemi ja haudutaan 5 minuuttia, jonka jälkeen nostetaan pois liedeltä. Vatkataan stten kulhossa sekaisin keltuaiset, viini, sitruuna ja kerma. Kaada seos pannulle hyvin sekoittaen. Nosta takaisin liedelle, sekoita jatkuvasti kunnes seos sakenee jonka jälkeen siirretään syrjään.

Kastikkeen saostuessa nostetaan paneroidut kalat kuumalle pannulle ja paistetaan fileitä reilussa voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin kunnes pinta on kauniin värinen.

Kalojen paistuessa tehdään muusi valmiiksi lisäämällä keitettyjen perunoiden joukkoon silputtua kevätsipulia, punaista maitoa ja reilu nokare voita, ja sekoitetaan sähkövatkaimelle tasaiseksi.

Lopuksi kasataan annos lautaselle, eli kauhallisen muusia kaveriksi rapeapintainen kuhafilee, tämän päälle reilu lusikallinen kapris-manteli tahnaa ja päälle reilusti kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti