sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Ribsit ja sitruuna-perunasalaatti

Hellekesän grillaussessioita muistellen näin sateisena syyskuun lopun iltana parhaimmat takaumat herättää muutaman kerran ritilälle päässeet possun kyljet. Jostain netin syövereistä löytyi suunnilleen seuraavanlainen resepti, jota hieman on muuteltu matkan varrella omiin rutiineihin paremmin sopivaksi. Toimivaksi havaittu, ja kyytipoikana sopii hyvin sitruunainen perunasalaatti. Ensimmäisestä versiosta (josta kuva) tuntui puuttuvan jotain rapsakkaa, ja seuraava olikin astetta maistuvampi kapriksilla ja punasipulilla höystettynä.

Grillatut ribsit

kuivaseos:

1 rkl suola
a
1 rkl sokeria
1 valkosipulin kynsi

1 rkl paprikaa

1 tl chilijauhetta

1 tl kuminaa

1 tl mustapippuria


valelukastike:

1 shalottisipuli

2 valkosipulin kynttä

vajaa dl ketsuppia

1,5 dl kolaa

1 rkl worchesterkastiketta

0,5 dl (sherry)viinietikkaa

1 tl sinappia

1 tl pippuria

1 rkl sitruunan mehua

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa


Hierotaan kuivamausteet ribsien pintaan. Annetaan maustua jääkaappiin x tuntia. Grillataan matalalla lämmöllä tunti muutaman kerran läskiä käännellen. Sivellään pintoihin kastiketta ja jatketaan grillausta 15 min useaan kertaan käännellen.

Sitruuna-peruna salaatti

perunoita

majoneesi:

2 huoneen lämpöistä keltuaista

0.5-1dl öljyä/oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

1 rkl sitruunan mehua


3 rkl kapriksia

1 pieni punasipuli

silputtua persiljaa

puolikkaan sitruunan liha


Keitetään perunat, annetaan jäähtyä ja lohkotaan halki tai neljään osaan koosta riippuen. Perunoiden jäähtyessä tehdään majoneesi sauvasekoittimella öljystä ja keltuaisista. Maustetaan sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Yhdistetään lopulta kulhossa perunat, majoneesi ja loput aineet ja käännellään varovasti sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti