sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Lohta, juureksia ja kasviksia yrttikastikkeella


Täytyy tunnustaa että kalaa tulee syötyä aivan turhan vähän vaikka valmistus on yleensä hyvinkin helppoa ja nopeaa sekä lopputulos loistava. Nytkin pariloitu kirjolohi, lisukkeinaan uudet potut, porkkanat ja makea paistettu sipuli kuorrutettuna yrttisellä voikastikkeella onnistui erinomaisesti. Kastike nyt ei ihan kevyimmästä päästä ole mutta muuten kyllä hyvinkin kesäinen ruokalaji jota tarttee tehdä uudestaan.


200 g (kirjo)lohta per naama
uusia perunoita
uusia porkkanoita
sipulia
kesäkurpitsaa
suolaa ja pippuria

Yrtti-bernaisekastike

50 g voita
2 munankeltuaista
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
1 salottisipuli
pari kokonaista pippuria
reilusti tuoretta rakuunaa, timjamia ja rosmariinia
silputtua ruohosipulia ja persiljaa

Tehdään perinteinen bearnaisekastike eli keitetän vesi, etikka, timjami, rosmariini ja pilkottu sipuli siten, että nestettä haihtuu noin puolet. Siivilöiden neste talteen, lisätään siihen keltuaiset ja lämmitetään vesihauteen päällä jotta saostuu. Lisätään lopuksi pehmennyt voi jäähtyneeseen liemeen silputun ruohosipulin ja persiljan kanssa.

Pariloidaan sitten kala meheväksi mutta pinnasta rapsakaksi sekä paistetaan samalla sipulin ja kesäkurpitsan viipaleet. Lisukkeeksi kesäiselle annokselle sopii loistavasti keitetyt uudet potut ja porkkanat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti