sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Kinkkupiiras

Lämmin piiras on mukava vaihtoehto kun illalla tarvitsee syödä jotain, mutta toisaalta ei enää jaksa mitään kunnon ruokaruokaa tehdä saati nauttia. Lisäksi piiraasta jää seuraavalle päivälle sopivat väli- ja iltapalat.

Quiche Lorraine

100 g voita
n 2 dl jauhoja
1/2 tl suolaa

3 munaa
smetanapurkki
1 dl ruokakermaa
100 g kinkkurouhetta
1dl juustoraastetta
iso herkkusieni
punaista paprikaa
suolaa mustapippuria
oreganoa
timjamia

Tehdään voitaikina vaivaamalla hieman pehmennyt voi, jauhot ja suola sekaisin. Mikäli taikina on kovin löysää, annetaan kovettua hieman jääkaapissa. Kaulitaan taikina ohueksi ja painellaan tiiviisti piirakkavuokaan. Paistetaan taikinaa vuoassa +200 C noin 10 min siten että pinta kovettuu.

Otetaan pohja uunista ja ripotetaan päälle juustoraaste ja kinkkurouhe. Sekoitetaan kulhossa munat, smetana, kerma ja mausteet ja kaadetaan piiraan päälle. Lisätään halutessa pinnalle herkusienen ja paprikan viipaleet, jonka jälkeen paistetaan uunissa + 200 C noin 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti