Hieman jälkijunassa taas reseptipäivityksiä. Kesällä ratkottiin jaliksen MM-mitalit. Finaali vaatii luonnollisesti aavistuksen tavallista parempaa kisaevästä ja matsia Epsanja-Hollanti kunnioittaen naposteltavina toimivat Pinchokset. Aavistuksen vinkkiä ja innoitusta saatiin edeltäneestä Biarrizsin matkastakin. Erinomaisia olivat kaikki ja loppujen lopuksi hauskoja ja melko helppoja väkästeltäviäkin.
Valkoparsaleivät
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl kuivattua chiliä
tuoretta timjamia
~75 g valkoista parsaa purkista
2 rkl mantelirouhetta
säilöttyä paprikaa
suolaa ja pippuria
vaaleaa leipää oliiviöljyn kanssa paahdettuna
Kuumenna kattilassa öljy, valkosipuli, chili ja timjamin oksat. Siivilöi öljy ja anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella tankoparsat kulhossa, lisää jäähtynyt öljy, mantelirouhe ja mausteet. Hienonna hetki. Nosta paahdettujen leipien päälle nokare massaa, leikkaa päälle suikaleet säilöttyä paprikaa ja muutama timjamin lehti.
Kylmäsavulohileivät
~75 g kylmäsavustettua lohta
suolaa ja pippuria
ripaus chiliä
2 rkl sitruunan mehua
~75 g voita
persiljaa
oliiviöljyä
paahdettua vaaleaa leipää tai patonkin siivua
Ota voi pöydälle pehmenemään hieman. Leikkaa lohi pieneksi kuutioiksi. Sotke haarukan avulla lohi ja voi tasaiseksi massaksi, lisää mausteet. Paahda oliiviöljyllä siveltyjä leipäviipaleita uunissa muutama minuutti. Lisää nokera lohi-seosta viipaleiden päälle ja viimeistele persiljan lehdillä.
Katkarapuleivät
katkarapuja
1 rkl sweet-chili kastiketta
chiliä
2 rkl limen mehua
tuoretta korianteria
0,5 dl majoneesia
0,5 dl creme freiche
oliiviöljyä
paahdettua leipää
Sekoitetaan kulhossa majoneesi ja creme. Lisätään kastike, chili ja limen mehu. Lopuksi käännellään joukkoon katkaravut. Paahdetaan leivät pienen öljylorauksen kera. Nostetaan lusikalla seosta leipien päälle ja viimeistellään tuoreella korianterilla.
Piirakat
Pohja (~15-20 kpl)
~100 g voita
~3 dl jauhoja
1 muna
Vaivataan kuivahkoksi taikinaksi kulhossa. Painellaan muffinssivuokiin piirakanpohjiksi ja paistetaan 200 C noin 10 min.
Pekonipiirakat
~5 rkl paahdettu chili- tuorejuustoa
~0,5 dl majoneesia
paistettua pekonia
chiliä
pippuria
säilöttyä paprikaa
Hienonnetaan pekoni, paistetaan rapeaksi ja annetaan jäähtyä. Sekoitetaan kulhossa tuorejuusto ja majoneesi. Käännellään joukkoon pekoni ja mausteet. Täytetään paistetut piirakkapohjat seoksella ja pinnalle siivut säilöttyä paprikaa ja persiljaa.
Feta-pinaattipiirakat
~4 rkl pakastepinaattia
~3 rkl fetaa
~0,5 dl creme freichea
pippuria ja suolaa
paahdettuja pinjansiemeniä
Paahdetaan pinjansiemenet kuivalla pannulla. Sekoitetaan kulhossa pinaatti, feta ja creme. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Täytetään paistamattomat piirakanpohjat seoksella ja paistetaan 200 C noin 15 min. Lisätään lopuksi pinnalle pinjansiemenet.