lauantai 23. toukokuuta 2009

Pikaruokana silakkaa

Perjantaina herkuttelin supisuomalaisella hyvin perinteisellä ruoalla, kun nainen oli viettämässä iltaa työkavereidensa kanssa. Nyt oli siis hyvä tilaisuus tehdä sapuskaa raaka-aineista joita meillä harvemmin käytetään. Kyseessä on siis aivan liian aliarvioutu meren elävä, eli silakka.

Savusilakka, jota kaupasta saa hyvinkin huokealla hinnalla, on ruoka-aineena loistava: halpa, hyvän makuinen eikä tarvitse edes lämmittämistä. Nopea annos syntyy yksinkertaisesti perunoita keittämällä, ja kylkipojaksi siihen vaikka tomaatti-sipuli salaatti.

Lisukkeeksi tein vielä ruisleivät suolasilakalla ja sipulilla, ja tietysti oikeaa voikkoa päälle. Voi mahoton kun maistuikin, oluen kanssa luonnollisesti. Nuo Tiiran suolasilakat ovat näppärä korvike suolasillille, annoskoko silakoilla kun on huomattavasti kätevämpi yhdelle ihmiselle ja säilyvätkin kilon purkissa pitkään jääkaapissa. Toki sillin rasvaisempi, suuhunsulava koostumus on vielä astetta parempi ruisleivän päällä mutta loistavia ovat kyllä suolasilakatkin. Silleille ja silokoille tosin tämän talouden kauniimmalla osapuolella on oma vankka mielipiteensä. Annettakoon tämä anteeksi kun en itsekään ole vielä ymmärtänyt muun muassa kesäkeiton piileviä hienouksia..



4-6 savusilakkaa / lärvi
keitettyjä perunoita
1 tomaatti
1 salottisipuli
2 suolasilakkaa
ruisleipää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti