tiistai 12. toukokuuta 2009

Paistettua parsaa ja lohta

Sunnuntaiksi olimme ostaneet valmiiksi kirjolohta ja parsaa. Erinäisistä syistä johtuen ruokailu ja sen laitto pitikin toteuttaa melko kireällä aikataululla, joten suunniteltu hollandaisekastike jäi tekemättä. Ei sinänsä että annos sitä välttämättä olisi edes kaivannutkaan, ilman kastiketta kun raaka-aineiden maut tulivat vielä paremmin esille. Tuli samalla taas osoitettua että kun raaka-aineet ovat kunnossa, ei ruoanlaittoon todellakaan aina tarvitse kuluttaa 'arvokasta vapaa-aikaa'. Ajanpuuttellahan sitä kun hyvin usein perustellaan että 'ei meidän taloudessa ainakaan ole mihinkään gurmeen laittamiseen aikaa', ja napataan valmislaatikoita ja italiansalaattia sieltä kaupan kassalta. No esimerkiksi tämän annoksen laittamiseen meni vajaa vartti, onkohan sekin vaan liikaa?

200 g kirjolohta / annos
voita paistamiseen
mustapippuria
suolaa
sitruunan mehua

5-6 vihreää parsaa / annos
mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunanmehua



Valmistellaan ensin parsat, eli poistetaan puumaista tyveä tarpeeksi ja tarvittaessa kuoritaan hieman tyviosaa. Tämän jälkeen pistetään kaksi paistinpannua (parilapannut olisi vielä parempi a) kuumiamaan levyille. Parsaa varten kuumennetaan pannu hyvin kuumaksi lisäämättä mitään rasvaa, jonka jälkeen isketään varret tylysti pannulle. Paistetaan parsoja hilljalleen käännellen viitisen minuuttia siten että saavat samallavähän väriä. Samalla lisätään toiselle pannulle nokere voita ja paistetaan nahkapuoli alaspäin lohen palat kääntämättä lähes kypsiksi (noin viitisen minuuttia). Lopuksi käännetään palat ja paistetaan nopeasti pintaan rapea pinta.

Asetetaan parsat lautaselle joiden päälle pirskotetaan sitruunan mehusta, oliiviöljystä ja mustapippurista tehty kastike. Nostetaan lohi parsojen päälle. Pannulle jääneeseen rasvan sekaan lisätään muutama ruokalusikallinen sitruunan mehua ja mustapippuria, sekoitetaan vielä 'kastikkeeksi' ja kaadetaan lohen päälle.

Hyvän makuista mutta myös ilmeisen terveellistä, sinänsä erikoista mutta totta se on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti