sunnuntai 3. toukokuuta 2009

BBQ-purilaiset

Pekonihampparit BBQ kastikkeella

Viime viikolla herkuteltiin hamppareilla. Itse tehdyissä purilaisissa on maun lisäksi se hyvä puoli että niistä yleensä lähtee nälkä. Useimmitenhan tämä johtuu siitä, että purilaisia kasattaessa ahneus voittaa jolloin annoksen korkeus kasvaa leveyttään suuremmaksi. Tälläisiltahan kunnon burgerien kuuluisikin näyttää ja verrattaessa itse tehtyjä niihin käärepapereihin kiedottuihin euron maksaviin lättänöihin, suurin yhtäläisyys annoksilla taitaakin olla lähinnä nimi. Ei sinänsä, pakko myöntää että kyllähän nekin maistuvat, mutta kyllä itse tehdyissä silti on sitä jotain.

Tällä kertaa vuorossa oli purilaiset barbaque-soosilla ja lohkoperunoiden kera. Kokkausjärjestys meni osapuilleen näin: 1)kastike tulille, 2) pihvien pyöräytys, 3) perunat uuniin, 4)lisukkeiden pilkkominen, 5) pekonien paisto, 6) pihvien paisto, 7) sämpylöiden paahto, 8) annosten kasaus

Pihvit

1 muna
400 g jauhelihaa
0.5 dl korppujauhoja
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
valkosipulin kynsi

BBQ kastike*

0,5 dl ketsuppia
0,5 dl olutta

0,5 dl siirappia
3 rkl tomaattipyreetä

smoky piripiri maustetta
chilijauhetta
juustokuminaa

2 rkl balsamicoa

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl tabascoa

1 rapeaksi paistettu pekonisiivu murenneltuna




Hampurilaisen sisältö


sämpylä
pari siivua pekonia / purilainen
siivu cheddaria
pari suolakurkun siivua
tomaattia
jäävuorisalaattia
punasipulirenkaita
ketsuppia
*BBQ-kastiketta

Tarjotaan lohkoperunoiden ja vaalan, kylmän oluen kera.

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi sulla.Ekan kerran kävin,mutten viimestä kertaa.laitan kirjanmerkkeihin

    VastaaPoista
  2. Kiva jos pidetään! Meillä tarkoituksena oli aluksi lähinnä kirjailla hyvät reseptit muistiin, mutta lähes samalla vaivallahan sen tosiaan voi tehdä näin, että muutkin voivat lueskella.

    VastaaPoista