tiistai 21. huhtikuuta 2009

Kanaa Kung Pao

Viime sunnuntaina oli kiinalaisen vuoro pitkästä aikaa, eli tehtiin kanaa Kung Pao. Suhteellisen 'oikean' makuista tuli seuraavalla repetsillä, tai hyvää ainakin.

Kanaa Kung Pao

Marinadi

1 rkl soijaa
1 munan valkuainen
1 tl maizenaa

suolaa

viismaustetta


Kastike

5 rkl
vettä
2 rkl soijaa

1 rkl makeaa chilikastiketta

1 rkl valkoviinietikkaa

viismaustetta

suolaa

2 tl maizenaa


300 g broilerin filettä
1 purjo

70 g cashewpähkinöitä
2 valkosipulin kynttä

1 rkl hienonnettua inkivääriä

1 punainen chili

sesamöljyä


Ensin tehdään marinadi johon lisätään sopivan kokoisiksi palasiksi leikatut fileet ja jätetään maustumaan. Valmistetaan sitten erilliseen kulhoon odottaman kastike sekoittamalla aineet. Tämän jälkeen hienonnetaan valkosipuli ja inkivääri sekä viipaloidaan purjo sekä chili josta on poistettu siemenet. Kuumennetaan wokissa muutama ruokalusikallinen sesamöljyä jossa paistetaan tässä minuutin verran inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisätään pannuun marinoituneet filepalaset ja ruskistetaan näitä muutama minuutti. Seuraavaksi lisätään purjot ja pähkinät ja paistetaan pari minuuttia. Lopuksi lisätään wokkiin kastike ja minuutin päästä Kung Pao on valmis tarjottavaksi basmitiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti