tiistai 18. tammikuuta 2011

Lohipurilaiset

Viime aikoina ollaan hieman parannettu kalaruokien valmistustiheyttä, mutta vieläkin enemmän noita saisi kyllä tehdä. Kalasta saa uskomattoman paljon erilaisia sapuskoja aikaiseksi kun vaan riittää hieman mielikuvitusta ja kokeilunhalua, eikä tyydy vaan pannulla paistettuun fileeseen. Toki tietyssä tilanteessa ei ole sen voittanutta, mutta kannattaa välillä muutakin testata. Seuraavaan hyvään ohjeeseen vinkkiä otettiin kirjasta Rakkautta, Oliiveja ja Timjamia.

Sämpylät

1/2 pakettia hiivaa

2 tl suolaa

1 tl hunajaa

6 dl haaleaa vettä

2 rkl oliiviöljyä

1 dl ruisleseitä

2 dl grahamjauhoja

9 dl vehnäjauhoja


Murenna hiiva. Lisää suola, hunaja ja vähän lämmintä vettä. Sekoita kunnes hiiva on liuennut jonka jälkeen lisää loppu vesi, öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaksi ja anna nousta 1-2 tuntia. Pyöritä sitten sämpylöiksi, anna kohota vartti ja paista lopulta uunissa noin vartti 225 C asteessa.

Kastike

1dl valutettua luonnon jugurttia
1 dl kermaviiliä

2 rkl sitruunan mehua

2 rkl valkoviiniä

1 rkl sinappia

2 rkl tilliä

2 rkl ruohosipulia

rakuunaa
suolaa
mustapippuria


Lohipihvit

200-300 grammaa ruodotonta lohta
2 shalottia

korppujauhoja

1 muna

suolaa ja mustapippuria

voita


punasipulia

pinaattia

rucolaa

tomaattia

kurkkua


Keitä nahatonta filettä kevyesti suolatussa vedessä viitisen minuuttia. Nosta pois ja anna jäähtyä. Silppua salotit. Nosta kalat kulhoon ja muusaa haarukalla melko tasaiseksi. Lisää kulhoon muna, salotit ja muutama ruokalusikka korppujauhoja jotta massasta tulee kasassa pysyvää. Muovaile sitten käsin pieniä pihvejä. Pese, pilko ja revi sitten kasvikset purilaisiin sopviksi paloiksi. Paista lopulta pihvejä melko kuumalla pannulla voin kanssa pari minuuttia puoli.

Halkaistaan sämpylät ja paahdetaan näitä uunissa pari minuuttia. Nostetaan sitten lautaselle, kasataan aineista sopivan kokoinen torni ja koitetaan paloitella jollakin tavalla suuhun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti