sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kananuudelit

Ennen joulua kokkailtiin vähän Thaimaalaista taas. Loistava kesäruoka mutta chilirouhe lämmittää mukavasti vähän viileemmälläkin kelillä.

Kananuudelit

sesamöljyä

2-3 punttia munanuudeleita

1 rkl currytahnaa

0,5 tl kurkumaa

1 tl jeeraa

broilerin filettä

2 dl kookosmaitoa

2 dl kanalientä

1 rkl kalakastiketta

3 kevätsipulia

tuoretta korianteria


shalottisipulia

lime

chiliä, tuoreena tai rouhittuna


Kuumenna reilusti öljyä wokin pohjalla. Paista noin puoli punttia nuudeleita ~2-3 min rapeiksi ja kullanruskeiksi. Keitä loput nuudelit vedessä, valuta ja jätä kulhoon odottamaan. Kaada suurin osa öljystä pois, lisää loppuun currytahna, kurkuma ja jeera ja paista pari minuuttia. Lisää pilkotut kanapalat ja paista näitä pari minuuttia. Lisää joukkoon kanaliemi, kiehauta ja lisää joukkoon kookosmaito ja kalakastike. Vähennä lämpöä ja keitä reilu 10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon viipaloitu kevätsipuli ja silputtu korianteri.

Kiehauta reilusti vettä, nosta nuudelit lävikköön ja lämmitä kaatamalla kuuma vesi näiden läpi. Annostele nuudelit kulhoihin, lisää kauhalla päälle reilusti lientä kanoineen. Lisää päälle paistetut rapeat nuudelit. Viimeistele viipaloidulla shalotilla, purista päälle hieman limen mehua ja lopuksi maun mukaan viipaleilla tuoretta chiliä tai kuivatulla chilirouheella. Maistuu mukavalta oluen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti