lauantai 15. elokuuta 2009

Munia ja wokkia

Vävypojan munat (Son-in-law eggs) kahdelle

Resepti löydettiin kirjasta 'Classic wok cooking'. Kirjassa kerrotaan että annoksen nimi tulee tarinan mukaan sulhaselta joka halusi tehdä vaikutuksen tulevaan anoppiinsa, ja kehitteli reseptin ainosta raaka-aineesta mitä osasi tehdä, eli keitetyistä munista. Uskoisin että osakkeet nousivat anopin silmissä, olivat nimittäin hyviä.

1-2 kevätsipulia
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
3 munaa
mizuna salaattia
öljyä
tuoretta korianteria

Kastike

2 rkl muskovadosokeria
2 rkl kalakastiketta
2 tl tamarindikastiketta

Keitetään munat koviksi. Valmistetaan kastike sekoittamalla ainekset pienessä kattilassa, jota kuumennetaan kunnes sokeri liukenee. Annetaan muhia viitisen minuuttia jonka jälkeen nostetaan pois liedeltä.
Kuumennetaan sitten wokkipannussa vähän öljyä ja paistetaan siinä viipaloidut sipulit ja chili. Siirretään nämä kulhoon jonka jälkeen lisätään pannuun lisää öljyä ja uppopaistetaan kuorittuja keitettyjä munia muutama minutti kunnes saavat väriä ja makua pannusta.
Lohkotaan munat pitkittäin 4-6 osaan ja asetetaan nämä lautaselle salaatin lehtien päälle. Ripotellaan sitten paistetut sipulit ja chili ja valutetaan kastikette kaiken päälle. Koristellaan vielä tuoreella korianterilla.


Possuwokki (Kahdelle)

200-300 g munanuudeleita
200 g porsaan filettä
3 rkl öljyä
1 tl raastettua inkivääriä
1 murskattu valkosipulinkynsi
100 g kaalia
1 punainen chili
1/2 punaista ja vihreää paprikaa
suolaa ja pippuria

Kastike

1 rkl worchesterkastiketta
2 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
1 tl kuivattua chiliä
suolaa ja pippuria

Keitä nuudelit ohjeen mukaan, valuta ja siirrä sivuun. Leikkaa liha suikaleiksi, kuumenna öljyä wokissa ja paista lihat suolan ja pipurin kanssa. Siirrä possut sivuun ja lisää pannuun hienonnettu inkivääri, valkosipuli ja suikaloitu kaali, paista pari minuuttia. Lisää sekaan hienoksi viipaloidut paprikat ja chili, paista pari minuuttia. Lisää lopulta sekaan paistetut possut ja nuudelit, kaada sekaan kastike ja paista vielä pari minuuttia.



1 kommentti:

  1. Ompa jännä ohje! Vävypojan munat kuulostavat hauskoilta pakko myöntää :D Mutta ovat varmasti hyviä.

    VastaaPoista