lauantai 11. huhtikuuta 2009

Kesä tulee, grillit kuumiksi

Jotta pääsiäisestä ei pelkästään villasukkien makuisia muistoja jäänyt, harjoittelimme kesää ystävien kanssa eli avasimme grillikauden. Oma piha grilleineen on vielä kovan etsinnän alla mutta onneksi lounaisesta naapurikunnasta löytyy hyväksi todettu kaasugrilli ja muutenkin mukava ympäristö illanviettoon.

Tällä kertaa grillivuosi avattiin seuraavin eväin: broileria, maissia, täytettyjä sieniä, ribsejä ja katkarapuja. Maistuivatpa oluella huuhdeltuina mukavilta pitkän talven jälkeen. Jälkiruokaakin oli tarjolla, mämmik.. tai siis Mudcakea.

Broilerin filepihvit ja maissit pistettiin suoraan ritilälle. Herkkusieniä täyteltiin vuohen- ja sinihomejuustoilla. Ribsien ohjeena käyteltiin Pastanjauhajista löytynyttä loistavaksi osoittautunutta reseptiä. Itse ribsit haettiin Kauppahallista, ja näiden laatu olikin erinomainen yhdistelmä lihaa ja luuta juuri sopivasti läskillä höystettynä. Raakoja jättikatkaravunpyrstöjä marinoitiin sitruuna-öljy seoksessa tunnin verran ennen nopeaa grillausta vartaissa.

Helppoa ruokaa mutta aina yhtä hyvää. Tai vähintäänkin kesän parin ensimmäisen kuukauden ajan.

Palaneiden rasvojen hieman laskeudettua oli vuorossa sumpit ja naisen valmistama jälkiruoka, jonka makua on vaikea vastustaa. Voisikohan tähän vaikuttaa käytetyt pääraaka-aineet: suklaa, sokeri ja voi?

Mudcake

200 g suklaata
200 g voita
3,5 dl sokeria
1 dl jauhoja
1 tl leivinjauhoja
4 munaa

Sulata voi ja suklaa kattilassa ja jätä jäähtymään. Vatkaa sillä välin munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tähän jauhot ja jäähtynyt suklaamassa. Kaada kakkuvuokaan ja paista 200 C tarpeeksi kauan että kuoret jähmettyy mutta tarpeeksi lyhyesti jotta kakun keskusta jää pehmeäksi.

Paistovaihe osoittautuikin hieman hankalammaksi. oikean koostumuksen saavuttamiseksi Alkuperäisen ohjeen mukaan tähän piti riittää noin 10 min jota sokeasti uskottiin. No, ilmeni että keskusta oli todellakin jäänyt 'pehmeäksi' jonka vuoksi koko komeutta paistettiin myöhemmin vielä uudemman kerran parikymmentä minuuttia. Ilmeisesti pääsiäisen kunniaksi koostumus muistutti edelleen erehdyttävästi supisuomalaista mämmiä, toki makuunhan tortun rakenne ei vaikuttanut pätkääkään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti