Grillikautta ollaan pikkuhiljaa availtu, tosin melko rauhallisesti vielä jottei heti kesäkuussa ala ulkokokkailut tökkimään. Ribsejä on toki pitänyt jo kerran tehdä, mutta nyt kokeilussa oli hieman eri osa possusta eli kassler. Se onkin okein hyvää raaka-ainetta hiilien tai kaasun päälle: sopivan mehulasta ja vielä melko huokeatakin. Kyytipojaksi tehtiin omenainen perunasalaatti sekä omena-sipuli chutney. Sopivat loistavasti keskenään yhteen oluen kera nautittuna.
Grillattu kassler
kasleria parin sentin siivuiksi leikattuna
Marinadi
1 dl kahvia
1 rkl hunajaa
1 rkl siirappia
1 rkl balsamicoa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl chilirouhetta
Leikataan liha sopiviksi paloiksi ja sekoitellaan marinadi. Annetaan maustua jokunen tunti. Grillataan melko kuumalla grillilla muutaman kerran käännellen.
Omena-sipuli-tomaatti chutney
Kuutioituna
1 tomaatti
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
puolikas omena
1 dl sokeria
1 dl vettä
0,5 dl kahvia
1 Aji habanero (tai muuta chiliä) murskattuna
suolaa ja valkopippuria
1 tl balsamicoa
1 tl punaviinietikkaa
1 rkl sitruunanmehua
Karamellisoidaan sokeri kuumalla pannulla. Lisätään joukkoon kuutioidut sipulit, omena, chili, vesi ja kahvi. Annetaan kiheua ilman kantta 15 min. Maustetaan suolalla ja pippurilla, jatketaan keittämistä kunnes koostumus on sopivan sakeaa. Maustetaan lopuksi etikoilla ja sitruunanmehulla.
Peruna-omena salaatti
4-5 keitettyä perunaa kuutioina
2 Granny smith omenaa kuutioina
1 punasipuli kuutioina
1 rkl sitruunan mehua
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl sinappia
purkki ranskankermaa
2 rkl silputtua ruohosipulia
Keitetään perunat ja annetaan jäähtyä. Kuutioidaan omenat ja silputaan sipuli reilun kokoiseksi paloiksi. Sekoitellaan kulhossa ranskankerman joukkoon mausteet. Yhdistetään lopuksi kuutioidut ainekset kulhossa ja käännellään joukkoon varovasti kastike jottei perunat muussannu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti